Coffee-to-go or not-to-go: Vi danskere skulle måske blive bedre til at træffe de simple valg


Arbejdsmarked, Blog, Debat, Fra sans til samling, Frankrig, Samfund / onsdag, august 14th, 2019

Når man har opholdt sig i udlandet gennem et længere stykke tid, begynder de overfladiske turistbriller at blive brudt ned. De erstattes af fintfølende linser, der zoomer ind på de små detaljer i gadebilledet. Man bemærker, man beundrer, man undres.

Sådan har jeg det denne eftermiddag, hvor jeg befinder mig i en sydfransk storby på størrelse med Aarhus. Ved siden af min notesblok på cafébordet står en grand café, en stor kaffe. I dansk forstand er der dog intet som helst stort over denne kop kaffe. Det skulle da lige være intensiteten og koffeinindholdet.

Det er hér på caféen, at jeg bemærker, at alle bordene omkring mig er optagede af folk, hvoraf mange sidder alene. De skal lige have en pause på deres vej inden det næste rendezvous. Det er hér, at jeg beundrer franskmændene for at give sig tid og lov til pausen. Og det er hér, at jeg undrer mig over, at jeg gennem den seneste måneds tid næsten ikke har set en franskmand med en to-go-kaffe i hånden.

Læs resten af klummen “Fra sans til samling” på https://jyllands-posten.dk/premium/kommentar/ECE11545665/Vi-danskere-skulle-måske-blive-bedre-til-at-træffe-det-simple-valg/