Hvis du sidder med denne kronik i hånden, lytter til det knitrende avispapir og mærker den tunge dunst af tryksværte, er du privilegeret. Du holder dig orienteret i vores regionale avis om tilstanden i det lokale demokrati og om den netop overståede politiske fejde om en plads i et af områdets byråd. Derfor er det…
Mine meninger
Journalister og kommunikatører bør ikke tale hinanden ned
»Er du stadig kommunikationsfidus for?« Spørgsmålet tikkede ind, da en nyhedsredaktør skulle have fat i en af mine tidligere kunder. Jeg måbede over min nye titel, inden jeg gav redaktøren de kontaktoplysninger, han havde brug for, og i en høflig sidebemærkning nævnte, at konsulent nok er min rigtige titel. Derefter følte jeg mig fanget i…
Tiden er ved at løbe ud for fred i vor tid
Frankrig og Tyskland, som også i dag har militært samarbejde, bliver de centrale lande i etableringen af en fælles europæisk forsvarsstyrke, som også vil tvinge Danmark til en stillingtagen, skriver cand.mag. i historie og EU-studier Siden afslutningen af den kolde krig har Europa lullet sig ind i en forsvarspolitisk søvn til et ekko fra fortiden…
Europa er på vej mod et demokratisk vakuum
Knap havde røgen lagt sig efter det tyske valg, før en profeti gjaldede fra flere europæiske medier: Det brogede valgresultat i Tyskland vil gøre regeringsforhandlinger op ad bakke, og i horisonten skimtes et fransk præsidentvalg i foråret – en politisk situation, der vil få den europæiske beslutningsmotor til at stå i tomgang frem til sommeren 2022….
Udflytning af uddannelser er et politisk prestigeprojekt
”Sig mig engang, hvorfor søger du egentlig et job på Sydsjælland?” Det spørgsmål mødte jeg for en del år siden, da jeg søgte mit første job som nyuddannet akademiker. Jeg havde ikke noget imod at flytte til provinsen, hvor boligpriserne var lave, og hvor jeg kunne have naturen helt tæt på. Derfor blev jeg en…
Ikke alle veje skal føre til København
Mandag den 28. juni blev der indgået et bredt trafikforlig til 160 milliarder kroner. På den lyse side fandt man plads til de 1,5 milliarder, som Rute 54-motorvejen koster, men omvendt udskydes projektet to år. Den borgerlige regering – med bl.a. konservativ deltagelse – havde planlagt begyndelse på Næstved-Rønnede-strækningen i 2024, men det har man…
Hvem har ambitioner for de unge og for landsdelen?
Kære Lennart Damsbo-Andersen, Tak for dit svar i Folketidende (26.6) på mit indlæg om den nye gymnasieaftale (23.6). Når man læser den 23 sider lange aftale, mener jeg ikke, at der er så meget at misforstå. Du skriver, at I har stor respekt for elevens frie valg, og at elevens førsteprioritet vil være udgangspunktet for,…
De borgerlige må ikke lade socialdemokraterne sætte sig for tungt på den politiske fortælling
I sidste uge udkom alle politikeres bibel, Valgundersøgelsen 2019, hvor landets dygtigste politiske analytikere er dykket ned i tendenserne fra det sidste folketingsvalg. Det overrasker nok de færreste, at danskerne gik til valg på pension og klima. Alligevel var jeg ved at få morgenkaffen galt i halsen, da jeg læste i JP (24.6) udtalelsen fra…
Hvem er studenternes statsminister?
I dag er det 12 år siden, at jeg blev student. Tre års slid og slæb blev afløst af den rød-hvide hue. Mens min veninde bed i huens skærm, mindede jeg mig selv om, at huen havde været alt det hårde arbejde værd, fordi jeg selv havde formet min fremtid på et gymnasium med et…
Det skader aldrig at have en bred erhvervserfaring
I Sjællandske (12.6) stiller Christian von Benzon spørgsmål til mit indlæg ”Overrepræsentation eller borgerrepræsentation”, hvor jeg argumenterer for, at der er brug for flere privatansatte i Danmarks byråd. Naturligvis mener jeg, at vores dygtige, offentlige personale har erhvervserfaring – erfaring, der er lige så vigtig at have repræsenteret i et byråd som privatansattes. Det er…